Antall porsjoner
Ingredienser
- 4,5 cl gin
- 1,5 cl maraschino-likør
- 1,5 cl sitronsaft, ferskpresset
- 0,75 cl Crème de Violette (valgfritt)
- Garnityr: cocktailbær (valgfritt)
Fremgangsmåte
- Kombiner gin, maraschino-likør, sitronsaft og Crème de Violette i et shakerglass fylt med is.
- Rist godt for å blande og avkjøle ingrediensene.
- Sil over i et kjølt cocktailglass.
- Garnér med et cocktailbær, hvis ønsket.
- Ferdig!
Tips
Hvis du ikke har Crème de Violette, kan du prøve å bytte den ut med en annen blomsterlikør som f.eks. St. Germain. Du kan også eksperimentere med forskjellige typer gin og finne din favoritt. Pynt med en kirsebær for en elegant finish.
Fun fact
Cocktailen ble opprinnelig laget med crème Yvette, en lilla likør som ikke lenger er produsert. Crème de violette brukes nå som erstatning.